December is voor veel werkzoekenden niet de meest voor de hand liggende maand om te solliciteren. De dagen worden korter, buiten is het grauw, de feestdagen staan voor de deur en de bank voelt knus en warm. Toch is juist deze maand bij uitstek geschikt om een baan te vinden. Hieronder vind je vijf redenen waarom december een goede maand is om de cocon-stand te verruilen voor de sollicitatiemodus.

Minder concurrentie.
Waarom je juist nu (verder) zou moeten zoeken naar een baan is het simpele feit dat jouw concurrenten op de arbeidsmarkt misschien zelf ook geneigd zijn om deze maand de banenzoektocht op een lager pitje te zetten. Meer kans voor jou dus om, nog voor het nieuwe jaar begint, een nieuwe baan te vinden.

Extra capaciteit nodig tijdens de feestdagen.

Veel mensen nemen extra vrije dagen op rondom de feestdagen. Bedrijven komen dan ineens handen tekort en huren dus vaak extra personeel in op projectbasis. Het is natuurlijk geen vaste baan, maar wel een kans om jouw gezicht te laten zien, wat bij te verdienen en nieuwe mogelijkheden te creëren.

Decembermaand: netwerkmaand.

Netwerken is altijd belangrijk wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan. De feestmaand december staat erom bekend dat er extra veel (netwerk)borrels worden georganiseerd. Maak dus van de nood een deugd, trek je mooiste outfit aan en netwerk er op los.

Bonusuitkeringen.

Het einde van het jaar is traditioneel gezien de tijd dat de langverwachte bonussen uitbetaald worden. Voor sommige mensen is dat ook hét moment om hun baan op te zeggen. Zo komen er ineens onverwachte vacatures vrij.

Het budget blijkt nog niet op te zijn!
Sommige grote bedrijven staken halverwege het jaar de zoektocht naar nieuwe medewerkers omdat het geld op lijkt te zijn. Maar aan het einde van het jaar blijkt steevast dat er nog budget over is dat op moet. Wanneer de jacht heropend wordt, kom jij natuurlijk als geroepen om deze nobele taak op je te nemen.

Kortom: waar wacht je nog op?

Bron: Heleen Klomp
Geplaatst op: 08 december 2014

nieuwsitem Oomb

Share