Persoonlijkheidstrainingen

Wilt u de productiviteit binnen uw bedrijf verhogen? De sfeer verbeteren of het ziekteverzuim terugdringen? De onderstaande trainingen helpen uw werknemers om het beste uit zichzelf te halen.


De trainingen van Out of my Box zijn ideaal als incompany training of als onderdeel van een outplacementtraject.
Wij gaan graag met u in gesprek om onze mogelijkheden en uw wensen op elkaar af te stemmen.

Hieronder vindt u een greep uit ons trainingsaanbod:

Timemanagement en stressreductie
Druk, druk, druk….het lijkt de nieuwe trend. En dat is helemaal niet erg zolang u zich er goed bij voelt. Toch vindt niet iedereen dit prettig het bekende ‘gehaaste’ gevoel.
Krijgen uw belangrijkste taken niet altijd de hoogste prioriteit? Of bent u soms het overzicht even kwijt? En levert dat stress op? Neem dan de regie in eigen hand en neem deel aan deze training! Tijdens deze training krijgt u inzicht in hoe u tot keuzes komt. U leert met behulp van praktische tips betere keuzes te maken zodat u minder stress ervaart en productiever en prettiger werkt. 

Beter omgaan met stress voorkom een burn-out
Ervaart u regelmatig stress? Zou u meer regie over uw leven willen? Tijdens deze training gaat u het verschil tussen gezonde en ongezonde stress onder de loep nemen. U wordt zich bewust van uw vaste overtuigingen en patronen, kwaliteiten en behoeften en leert bewust grenzen aangeven. Wij presenteren diverse methodieken waarmee u zelfverzekerd en autonoom aan de slag kunt gaan om weer een goede balans te vinden tussen geven en nemen.

Mindfulness
Tijdens deze training leert u door middel van oefeningen om uw aandacht te richten op uw ademhaling en lichaam. Door deze oefeningen wordt u zich bewust van de automatische gedachten, gevoelens en fysieke reacties die u belemmeren en leert u hoe u deze kan ombuigen zodat ze voor u gaan werken. U leert bewust aandacht te schenken aan het moment, zonder te oordelen. Op die manier legt u de focus op uzelf en de dingen die u doet en dat zorgt voor meer rust en concentratie.

Rationele Effectiviteits Training (RET)
In deze praktijkgerichte, inspirerende training leren wij u stap voor stap de principes kennen van RET. Binnen deze training gaan we samen met u aan de slag om belemmerende gedachten procesmatig te vervangen door gezondere, rationele en vooral productievere gedachten. Deze ontwikkeling in de manier van denken heeft een positieve verandering van de emoties tot gevolg wat zorgt voor meer stabiliteit, zowel op het werk als in uw privéleven.

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)
Naast grip krijgen op uw brein (Neuro) is communicatie (deels Linguïstisch) een ander belangrijk onderdeel van NLP. Met NLP leert u de juiste communicatie te gebruiken om beter om te kunnen gaan met andere mensen. Als u uw eigen gedachten onderzoekt en weet hoe uw eigen brein werkt, dan heeft u ook een idee van hoe het brein van anderen werkt. U weet dan wat de impact is die uw woorden hebben. Die kennis leert u om beter te communiceren met andere mensen.

Ontdek uw talent!
Iedereen heeft een eigen natuurlijke talent. Aan u de uitdaging om dit talent te ontdekken! Gedurende deze training gaan wij u coachen om uw talenten helder in kaart te brengen. U gaat onder andere aan de slag met de vier pijlers van persoonlijk potentieel, namelijk: talent, taak, relaties en communicatie. Tijdens de training zet u door middel van negen praktische opdrachten negen stappen in uw ontdekkingsreis naar uw talent. Wij wensen u alvast veel plezier!

Ontspannen presenteren is te leren
Bent u op zoek naar een ontspannen en overtuigende wijze van presenteren? Wilt u tijdens uw presentatie de boodschap goed overbrengen? Wilt u de aandacht van het publiek vasthouden? Wilt u leren omgaan met spanning? Dan is deze training uitermate geschikt. Tijdens deze training krijgt u volop gelegenheid om stap voor stap uw eigen stijl te ontdekken. Met de juiste aanpak en een goede voorbereiding kan iedereen een vlotte presentatie geven.

Nut en noodzaak social media
We laten u de kansen en mogelijkheden van social media zien en prikkelen u om u te profileren op een manier die bij u past. Social media zijn namelijk erg leuk, interactief en een belangrijke bron van allerlei soorten informatie en netwerken. Als u meer wilt weten over nut en noodzaak van social media, nu eindelijk eens wilt weten waar een sterk LinkedIn-profiel aan moet voldoen en erachter wilt komen hoe u veilig gebruik maakt van online sociale netwerken, schrijf u dan in voor deze training!

Innoveren: ontstijg het ‘hokjesdenken’
Tijdens deze training maakt u kennis met een innovatiemethodologie gebaseerd op ‘Design Thinking’. U gaat aan de slag om het onbewuste “hokjesdenken” te ontstijgen. Creatief brainstormen om nieuwe oplossingen te verzinnen, deze in kaart te brengen en uit te werken. Ook leert u om onderliggende behoeften te achterhalen en krijgt u inzicht in uw persoonlijke ontwikkeling en leert u de methodieken zelf toe te passen.

Competenties herkennen en benoemen
Op een creatieve manier gaan we aan de slag met het vinden van antwoorden op vragen als ‘waar krijg ik energie van?’ en ‘wat maakt dat ik deze baan leuk vind?’.
Vervolgens zetten we deze antwoorden om in ‘competenties’ die op u van toepassing zijn. En vertalen we deze competenties naar een meerwaarde voor de organisatie waar u werkzaam bent.
Kortom tijdens deze training staan we stil bij wie u bent, waar u energie van krijgt en hoe u deze energie inzet binnen uw werkveld!

Effectief samenwerken en feedback geven
Tijdens deze groepstraining gaan we met uw team op zoek naar de gezamenlijke kernwaarden welke belangrijk zijn voor een optimale samenwerking. De deelnemers leren hoe zij elkaar kunnen aanspreken op het toepassen van deze kernwaarden in de praktijk. Tevens passen we het geleerde direct toe tijdens de training. Deze positieve, interactieve en praktijkgerichte training geeft meer inzicht in eigen competenties en bevordert het samenwerken binnen een team.

Het verkoopgesprek
In deze interactieve, praktische training leert u met gemak een effectief verkoopgesprek te voeren. U krijgt inzicht in de verschillende fasen van een verkoopgesprek. U leert optimaal aan te sluiten op de behoefte van de klant. Zo leert u op het juiste moment vragen te stellen en door te vragen en leert u uw product of dienst verbaal om te zetten in voordelen voor de klant. Daarnaast leert u bezwaren van klanten te weerleggen en leert u hoe u een verkoopgesprek succesvol kunt afsluiten.

Training online recruitment
Als recruiter bent u continu op zoek naar de perfecte match.
U bent er 100% van overtuigd dat u de geschikte kandidaat vindt voor uw vacature. Maar waar vindt u deze nieuwe werknemer?
Tijdens deze training laten we u o.a. zien hoe u kandidaten vindt op de verschillende vacaturesites en social media kanalen. We gaan in op de do’s en don’ts wat betreft social media en bespreken waar een goede vacaturetekst aan moet voldoen.
Tevens leert u hoe u met behulp van Boolean Search in korte tijd de juiste cv’s vindt!

Selectiegesprekken voeren
Tijdens de training selectiegesprekken voeren leert u waar u allemaal op moet letten bij een sollicitatiegesprek.
We leggen de focus op vacature-interpretatie en STARR-interviews.
Na deze training bent u in staat om de juiste vragen te stellen, door te vragen en precies die informatie te achterhalen
die u nodig heeft voor het maken van de juiste match.

Wenst u meer informatie over onze sollicitatietrainingen?

Heeft u interesse in één van de bovenstaande trainingen? Neem dan contact met ons op of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier. Wij staan u graag te woord.

Share