Een gat in je cv…hoeft geen valkuil te zijn!

In je werkleven kan het voorkomen dat er een “gat” in je cv ontstaat. Het lukt even niet om aan werk te komen na een reorganisatie, je zorgt een tijd voor een naaste of je gaat bijvoorbeeld op sabbatical. Maar hoe zorg je er nu voor dat je vrolijk over dat cv-gat heen springt?


Laat het de ander niet invullen!
Stel, je werkervaring stopt in 2013, en daarna staat er niets meer. Wat doet een recruiter/werkgever dan? Die vult het voor je in. En dat is jammer want vaak is deze invulling negatiever dan de werkelijkheid.
Ook al heb je niet in loondienst gewerkt, stilgezeten heb je vast niet. Laat dat zien!
Wat zou je, afhankelijk van jouw situatie, kunnen noemen? Het kan zijn dat je een studie hebt gevolgd of bijvoorbeeld mantelzorg hebt verleend. Of je hebt er bewust voor gekozen de eerste jaren fulltime te zorgen voor opgroeiende kinderen.
Misschien heb je uitgezocht of werken als zzp-er bij je past? Misschien heb je gereisd? Of ben je actief bezig geweest met het verbouwen van je huis?
Ook al heeft dit allemaal niet direct te maken met je beroep, het zegt wel iets over je karakter!

“Werkzoekend” is geen goede invulling
Vul niet in dat je van 2013 tot heden op zoek bent naar werk. Dit zegt immers nog steeds niets over wat je dan wél allemaal ondernam.

Staar je niet blind op “het gat”
Er zijn veel factoren die ervoor zorgen dat je wel of niet wordt uitgenodigd. Al is jouw ervaring iets gedateerder, als hij maar heel relevant is telt hij zeker mee! Leg dus de vacature naast je, en onderstreep de wensen en eisen die je daarin vindt. Laat die heel duidelijk naar voren komen in jouw cv en sollicitatiebrief. Niet alleen in je werkervaring en opleiding, maar ook in je motivatie en persoonlijkheid. Is de match sterk genoeg? En is dit in één oogopslag te zien voor de recruiter? Dan maak je nog steeds een goede kans.

Kijk kritisch naar jezelf
Daarnaast is er ook nog de valkuil dat je dénkt dat het aan (het gat in) je cv ligt. Word je wel uitgenodigd voor een gesprek maar strand je daar steeds? Grote kans dat het aan je gesprekstechnieken of voorbereiding ligt. Wil je meer tips voor een goede voorbereiding op een sollicitatiegesprek? Wellicht helpen deze vragen je verder:
Op sollicitatiegesprek: zestig voorbeeldvragen.

Heb je moeite met het maken van een goed cv of het schrijven van een goede sollicitatiebrief? Vind je het bijvoorbeeld moeilijk om in te schatten wat relevant is om te vermelden en wat niet? Laat het ons dan weten.
Wij helpen je met simpele en praktische tips graag verder.

Veel succes met solliciteren!

Share